Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2012. január 8., vasárnap

Aranyvessző


Bár egy biológus barátom ősi, gyűlölt ellenségnek, undorító agresszív gyomnövénynek tekinti az aranyvesszőt, ami kiszorítja a hazai, őshonos populációt (meg kell jegyeznem, ezt a gyógyszerkönyv is megállapítja...), én másképp látom a helyzetet. Számomra az aranyvessző egy igen hasznos, és szép gyógynövény. A fészkesvirágúak családjába tartozik, a herbáját gyűjtjük (vagyis a föld feletti, lágy szárú virágos hajtást).

Mikor érdemes gondolnunk a fogyasztására?

Vese- és húgyúti gyulladások esetén mindenképpen, hiszen elsőrendű kiválasztószervi átmosó. Vesekő vagy vesehomok eltávolítására is használható egy megfelelő keverékben. Vízhajtó hatása is van, tehát vizesedés vagy reumatikus/köszvényes panaszok esetén is alkalmazható a keverékekben (mivel segít eltávolítani a húgysavkristályokat is a szervezetből).
Elsőrendű máj- és epetisztító, méregtelenítő kúrák elengedhetetlen tényezője. Májtisztító hatása révén ekcéma vagy egyéb bőrprobléma esetén is hasznos lehet, ekcéma esetén külsőleg is.
Magas várnyomásúak előszeretettel fogyasszák, mert vérnyomás csökkentő hatása is van. (Ebből következik, hogy akinek gyakran alacsony a vérnyomása, az inkább kerülje ezt az értékes gyógynövényt.)
Használható ezen kívül megfázás megelőzésére vagy kezelésére, lázcsillapításra, és hasmenés ellen is.

Milyen hatóanyagok találhatóak az aranyvesszőben?

Fontos hatóanyagai a növényi színanyagok, vagyis a flavonoidok, azok közül is a kvercetin és a rutin. Ez utóbbi segíti az érfalak permeabilitását, aminek köszönhető a vérnyomás csökkentő hatása pl.
Ezen kívül találhatók benne szaponinok, csersavak (adstringens hatással), fenolglikozidok (stimuláló szerek), valamint nikotinsav (B3-vitamin)

Mikor kerülendő az aranyvessző alkalmazása?

A már fent említett vérnyomáscsökkentő hatása miatt alacsony vérnyomásúak keressenek más gyógynövényt a panaszaikra (pontosabban a szakember figyeljen oda erre...). Ezen kívül ellenjavallt a fogyasztása szív- és veseeredetű ödéma esetén, valamint várandósság alatt. (Szoptatás alatt már fogyasztható a gyógyszerkönyv szerint.)

Alkalmazása előtt kérd ki szakember segítségét, véleményét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.