Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2009. október 14., szerda

Food Detective gyorsteszt élelmiszer intolerancia vizsgálatára


A múlt héten egy új viszgálati módszert próbáltam ki egyik vendégemmel. Különböző bélpanaszok miatt vérvizsgálatot javasoltam részére, amiből ételallergiára derülhet fény, illetve ajánlottam a Food Detective élelmiszer intolerancia gyorstesztet, amivel megtudhatnánk, hogy milyen élelmiszerekkel szemben alakult ki a szervezetében érzékenység.
Nagyon tetszett ez az (számomra új) eljárás, így most erről szeretnék írni, ezt a tesztet szeretném egy kicsit részletesebben bemutatni. Immunológusoktól előre is elnézést kérek, ha helyenként esetleg nem teljesen pontosak a szakkifejezések. Igyekeztem úgy fogalmazni, hogy az egyszerű földi halandók, mint amilyen én is vagyok, megértsék a leírást.

„Ami az egyik embernek étel, az lehet, hogy a másiknak erős méreg.”
Teljes körű élelmiszer intolerancia vizsgálat

Emberek milliói szenvednek élelmiszer intoleranciától, egyre több embernél jelentkezik a krónikus élelmiszerérzékenység. Az IgG-mediált élelmiszer intolerancia tünetei azonban – az azonnali reakciójú IgE-mediált allergiával ellentétben – csak néhány nap késéssel jelennek meg: általános levertség, súlyproblémák, fáradékonyság, fejfájás, szisztémás gyulladások.

Eddig csupán a „kizárásos” diéta volt az egyetlen módszer, amivel az étel-intolerancia „kimutatható” volt. A Food Detective segítségével most 45 percen belül megbízható eredményt kaphatunk. A specifikus IgG mérésével az immunválaszt kiváltó élelmiszerek gyorsan kizárhatók az étrendből, ami után a panaszok általában megszűnnek.

A Food Detective egy IgG alapú élelmiszer intolerancia kimutatására szolgáló otthoni egyszer használatos teszt. Segítségével 54 féle élelmiszer fehérjekomponensére való érzékenységet lehet kimutatni, pl. gluténérzékenység, tojás-, tej-, élesztőintolerancia.

Használata egyszerű, az eredmény 45 percen belül leolvasható.

Mi a különbség ételallergia és ételintolerancia (ételérzékenység) között?

Az allergiavizsgálat és intolerancia vizsgálat során más-más immunanyag alapján tesztelik az emberi vért.

Az allergia során az ún. IgE-típusú mérést használják.

Az IgE nevű antitest az allergének és a paraziták elleni védelemben vesz részt. A vérben nagyon alacsony koncentrációban található meg, de az allergiában, szénanáthában, ekcémában vagy asztmában szenvedőknél magasabb a szintje. Ez a magas érték azonban nemcsak az allergia jelentkezésekor mérhető, hanem parazitafertőzés vagy rákos megbetegedésnél is. A speciális IgE vizsgálatok a különböző eredetű táplálékallergiákra szűrhetnek rá.

Az ételallergia esetében az immunrendszer tévedésből veszélyes anyagnak gondolja a bevitt élelmiszer valamely alkotóelemét, és a szervezet védelmének céljából elkezd ellenanyagot (hisztamint) termelni.

A válaszreakció rendszerint közvetlenül az élelmiszer elfogyasztása után fellép. Elsőként az ajkakat, nyelvet, szájüreget, torkot érinti. Ritkábban csak órákkal később jelentkezik, és elsősorban a gyomrot és bélrendszert érinti.

Az élelmiszerérzékenység esetében viszont az ún. IgG anyagot vizsgálják (fehérje-alapú vizsgálat, az élelmiszer fehérjetartalmára való érzékenységet teszteli).

Az IgG antitest szintén fertőzésekkor szaporodik fel a vérben, és a kórokozókkal való harcban használja a szervezet. Ez az egyetlen olyan immunglobulin, amely az emberi méhlepénygáton is képes áthatolni, így az anyából átkerülhet a magzatba. Ez nyújtja az első fontos védelmet a fertőzésekkel szemben, illetve részt vesz a sejtek által közvetített védelemben is. Fontos szerepe van az élelmiszerek okozta érzékenységi reakciókban.

Élelmiszerallergia esetén a tünetek nagyon gyorsan, akár fél órán belül jelentkeznek. Ezzel szemben az intoleranciánál több idő kell a tünetek megjelenéséig, több nap, vagy akár több hét, hónap.

Az állami orvosi ellátásban általában csak ételALLERGIÁt vizsgának, és nem érzékenységet, léefordítva: csak IgE alapú vérvizsgálatot végeznek, nem IgG alapút.

Milyen következtetéseket lehet levonni a teszt végeredményéből?

Fontos megjegyezni, hogy a teszt nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, és nem diagnosztizálásra szolgál. A Food Detective egy kiemelten hasznos otthon használható gyorsteszt annak érdekében, hogy kiszűrhessük, mely étel vált ki szervezetünkben érzékenységet.

Tünetek, melynek oka az ételintolerancia lehet:

- puffadás

- migrén

- hasmenés

- súlyproblémák

- bőrtünetek

- irritábilis bélszindrómához hasonló tünetek

- kóros elhízás

- depresszió

- Később ízületi vagy izomfájdalom is megjelenhet

- Ingerlékenység, fáradékonyság, gyengesé

- menstruációs problémák

A Food Detective az alábbi élelmiszerek fehérjekomponenseire tesztel:

alma

fehér hal mix

kukorica

sertéshús

bárányhús

fekete ribizli

mandula

szójabab

brazil dió

fokhagyma

marhahús

tea

brokkoli

földi mogyoró

narancs és citrom

tehéntej

burgonya

földieper

oliva

teljes tojás

búza

glutén

paprika mix

tonhal

csirkehús

gomba

paradicsom

uborka

dinnye mix

grapefruit

póréhagyma

zab

dió

gyömbér

rák és kagyló mix3

zeller

durum búza

kakaóbab

répa

zöldség mix

édesvízi hal mix

káposzta

rizs

élesztő

kesudió

rozs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.