Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2009. október 19., hétfő

Acerola cseresznye, a természetes C-vitamin bomba


Az acerola vagy barbadoszi cseresznye (Malpighia glabra, cereso, escobillo, health tree, Puerto Rican cherry) mintegy öt méter magasra megnövő, lombhullató fa, amely nagy mennyiségű, 1-2 cm átmérőjű, piros gyümölcsöt terem; ezek puhák, lédúsak, kellemes zamatúak. Az acerola fa vadon nő, de termesztik is Brazíliában, Dél-Amerika északi vidékein, Közép-Amerikában és Jamaikában.

A gyümölcs értékét az adja, hogy jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint. Összehasonlítva a naranccsal, az acerola cseresznye a C-vitamin 30-szorosát valamint a magnézium és pantothensav kétszeresét is tartalmazhatja. Emellett a gyümölcsben található még vas, kalcium, foszfor, a vitaminok közül pedig az A- vitamin, a thiamin (B1-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és a niacin (B3-vitamin). Összességben az acerola cseresznyében kb. 150 alkotórész azonosítható. Az acerola cseresznye C-vitamin tartalma az érés során gyorsan csökken, ezért a kereskedelmi forgalomba hozandó gyümölcsöt zöld állapotban szüretelik le.

Brazíliában az acerola-lé annyira elterjed, mint Észak-Amerikában a narancslé. A friss gyümölcsöt a természetgyógyászatban láz és hasmenés esetén alkalmazzák. Gyulladásgátló, adstringens és vizelethajtó hatású, artériás stimulánsként hat a májra és az idegrendszerre, valamint használható szív-tonikumként is. Természetes erősítést nyújt az acerola cseresznye anémia, diabetes, magas koleszterinszint, májprobléma, reuma, tuberkulózis esetén valamint a lábadozás során.

Magas C-vitamin tartalma miatt az acerola cseresznyét hatásos antioxidánsként és potens gyökfogóként is értékelik.

Az Acerola cseresznyéből készült "rágótablettát" elsősorban gyermekeknek ajánlom, mivel finom, cseresznye ízű, kisebbek számára is könnyen elfogyasztható, és - ami a legfontosabb - természetes C-vitamint tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.