Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. február 4., csütörtök

Gyulladt nyálkahártya a tápcsatornában


Emésztőrendszerünk alapvető feladatai a tápanyagok felvétele, azok építőköveire bontása, az építőkövek felszívása, valamint a salakanyagok eltávolítása. A sejtek felépítésében résztvevő szerves és szervetlen anyagokat (kivéve az oxigént) a tápcsatornán keresztül veszi fel szervezetünk.

Tápcsatornánk egész felületét, tehát szájtól a végbélig, nyálkahártya borítja.

A gyulladt nyálkahártyák a tápcsatorna bármelyik szakaszán igen sok kellemetlenséget tudnak okozni. Vegyük sorra, hol, milyen tünetek és okok lehetnek a gyulladt nyálkahártyák hátterében.

A szájüreg:

A szájnyálkahártya gyulladását több dolog is okozhatja:

- kórokozók: leggyakrabban vírusok, de bakteriális és gombás fertőzés is előfordul

- betegségek, mint pl. a vérszegénység (vashiány), vagy a cukorbetegség

- emésztőrendszeri zavarok: pl. máj működési zavar

- gyakori antibiotikum szedés, valamint tartós gyógyszerszedés (pl. fogamzásgátlók) is eredményezhet gyulladást a szájüregben

- dohányzás

- sérülések: forró étel, „ráharapás”

Az egyik legkellemetlenebb dolog a szájnyálkahártyán az afta.

Ezeknek a fájdalmas kis fekélyeknek a kialakulási mechanizmusát még nem ismerik teljesen a szakemberek. Jellemzően legyengült immunrendszer esetén jön elő, fertőzések, túl fűszeres vagy forró ételek, hormonális tényezők (menstruáció, stressz) váltják ki.

A másik, szintén nem túl kellemes, gyulladásfajta a fogínygyulladás, kiváltképp, amikor ínyvérzéssel, és heves fájdalommal jár. Ennek oka lehet a rossz szájhigiéné (nem megfelelő szájápolás), fogkőképződés. A fogínyvérzést pedig C-vitamin hiány is okozhatja. Súlyos esetben a fogínygyulladás, annak nem megfelelő kezelése a fogak elvesztésével járhat. Ezért fontos a rendszeres és megfelelő szájápolás (rendszeres, alapos fogmosás, fogselyem, stb.), valamint a helyes táplálkozási szokások kialakítása (Ez persze a tápcsatorna összes gyulladása esetén igaz.).

Garat és nyelőcső:

Ezen a részen leggyakrabban a visszaáramló gyomortartalom okozza a gyulladásokat (refluxbetegség, elhúzódó hányás), ritkábban a túl forró ital, vagy valamilyen idegen test, a dohányzás, és rendszeres alkoholfogyasztás.

Gyomor:

A gyomor erősen savas közegű az emésztéshez szükséges gyomornedv miatt. A gyomornedv 2-es pH-val rendelkezik, vizet, ásványi anyagokat, sósavat, enzimeket tartalmaz. Ettől az erősen savas közegtől szervezetünk úgy védi meg a gyomor nyálkahártyáját, hogy sűrű nyákot termel (a nyáktermelő mirigyek és a gyomornedv termelő mirigyek is a gyomor falában helyezkednek el). Ez csak a gyomorban van, tehát, ha a gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe (vagy hányás esetén tovább is…), az a nyelőcső felmaródását eredményezi, mivel a nyelőcső falát nem védi sűrű nyák. Ugyanilyen probléma, ha valamilyen „rendszerhiba” folytán a nyombélbe túl savas tartalom érkezik, hiszen ott sincs védelmező nyák. Az ilyen sérülések, „rendszerhibák” fekélyesedéshez vezethetnek.

A gyomor nyálkahártyájának sérülését okozhatja fertőzött, romlott étel, vagy rendszeres alkoholfogyasztás is.

A gyomor fekélyes elváltozását is hasonló okok váltják ki:

- alkohol

- dohányzás

- bizonyos gyógyszerek

- étrendi hibák: túlzott koffein fogyasztás, erős fűszerek, rendszertelen étkezés

- baktériumfertőzés: Helicobacter pylori

- idegrendszeri tényezők, túlzott stresszhatás, szorongás


Hamarosan folytatom, a vékony- és vastagbél sérüléseivel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.