Rendszeres fogyasztása erősíti a csontozatot és a fogazatot. Különleges összetevője a kötőszövetek rugalmasságát biztosító L-borostyánkősav, amelyet szervezetünk csak egy bizonyos életkorig képes maga előállítani.
A lucerna kitűnő rostforrás, rendszeres használatával ki lehet küszöbölni a székrekedési problémákat.
A lucerna szerveskalcium-tartalma nélkülözhetetlen a serdülőkorban, kismamák számára és változó korban (a menopauza után a szerves kalcium bevitele úgyszintén elengedhetetlen).
Gazdag növényi fehérjékben és aminosavakban. A réz jelenléte miatt gyulladáscsökkentő hatása reumás és ízületi problémák esetén is érvényesül. A lucerna, mint kiemelkedően lúgosító élelmiszer, alkalmas a szervezet elsavasodásának ellensúlyozására és a felesleges gyomorsav természetes lekötésére.
Az egyik okozója a koronaér betegségének a koleszterin lerakódása a szívhez közel eső erekben, a szívartériákban. A lucernában számtalan olyan anyag található, amely jótékonyan hat ilyen szempontból szervezetünkre. Így megtalálható a szaponin, amely szinte kisöpri az artériákat. Ennél a tulajdonságánál fogva mondhatjuk azt, hogy fogyasztása segít minden érrendszeri és szívbetegség gyógyításában.
(Forrás: TGY Magazin, 2007.)
A lucerna nem minden része fogyasztható sőt a lucerna mag és csíra is tartalmaz egy kanavanin nevű vegyületet, ami autoimmun betegséget okozhat.
VálaszTörlésBővebben a kanavaninról
Prémium minőségű lucerna levél kapszula /adalékanyag mentes/
VálaszTörlésLUCERNA KAPSZULA