Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. január 15., péntek

Azért a C-vitaminról se feledkezzünk meg!



Minden nap, minden szervnek, mindenkinek!

A C-vitamin legfontosabb funkciói az antioxidáns (szabadgyök-fogó) hatás, az immunrendszer megfelelő működése, a sebgyógyulás, a kötő- és támasztószövetek optimális felépítésének elősegítése (kollagén, csontok, fogak, fejlődő szervezet), az erek rugalmasságának fenntartása, a hormonok és kémiai vegyületek képződésében szerepet játszó enzimek aktivitásának növelése, a vasfelszívódás növelése (folsavval együtt), a civilizációs betegségek kockázatának csökkentése. Hiányában jellemző a fogínyvérzés, a csontok és ízületek bevérzése és fájdalma, ízületi duzzanatok kialakulása, vérszegénység, elégtelen immunműködés és sebgyógyulás, a fertőzések elleni védelem csökkenése, a depresszió. A napi szükséglet a fokozott terhelésnek megfelelően növekedik, akár 1000 mg-nál több is lehet! Várandósság, szoptatás, műtétek, fertőzések, hiányos táplálkozás, gyógyszerszedés, nagyvárosi környezet, fokozott stressz és fizikai terhelés, valamint krónikus betegségek esetén.

A legfontosabb (legmagasabb) C-vitamin tartalmú növények közt említhető a csipkebogyó, valamint az acerola (barabdosi cseresznye). Ez utóbbiról jelen blogban már olvashattál, Kedves olvasó. A csipkebogyóról viszont még nem szóltam...

A csipkebogyó C-vitamin tartalma akár 200-250 mg is lehet 10 dekagrammonként, ami azért jelentősnek mondható. tartalmaz ezen kívül ásványi anyagokat, többek között jódot, B-vitaminokat, flavonoidokat és karotinoidokat (növényi festékanyagokat).

Immunerősítő, roboráló hatásán kívül használatos érfalerősítőként, illetve általában érrendszeri panaszoknál, bőrpanaszoknál. Ha a szervezetben jód hiány van, érdemes a teába csipkebogyót keverni. Ezt a szép és hasznos növényt magunk is gyűjthetjük olyan helyről, ahol a bokor nincs kitéve a városi forgalom szennyezésének. Akkor a legjobb gyűjteni, amikor már egy picit megcsípte a hideg. (A galagonya is akkor a legfinomabb, legédesebb.)

A C-vitamin adagolásáról felettébb eltérőek a vélemények. A hivatalosan megállapított "ajánlott napi mennyiség" 60 mg, ami pont ahhoz elég, hogy skorbutot ne kapjunk. Manapság már egyre több orvos javasolja a napi legalább 1000 mg C-vitamin fogyasztását, terápiás szempontból azonban ennek akár tízszeresét, hússzorosát is fogyaszthatjuk. Rákos betegeknél egyre elterjedtebb az intravénás C-vitamin adagolása, ami napi 10-20ezer mg C-vitamint jelent. Linus Pauling, az Ortomolekuláris Medicina atyja napi 18g (18ezer mg) C-vitamint fogyasztott.

Érdemes tehát kikérni orvos, vagy egyéb szakember tanácsát abban, hogy mikor mennyi C-vitamint érdemes magunkhoz venni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.