Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. január 15., péntek

A másik kedvenc immunerősítő gyógynövényem...


A kasvirág mellett a másik fontos, jellemzően immunerősítő növény a macskakarom (Uncaria tomentosa).
Az utóbbi évtizedek egyik legérdekesebb gyógynövénye. Általános immunerősítő, vírusölő, gyulladásos, fertőzéses gyomor- és bélbetegségek, hasmenések, fekélyek, légzőszervi bántalmak, húgyúti gyulladások, nőgyógyászati panaszok, ízületi- és csontfájdalmak, trombózis, stroke, bőrtumorok, ciszták kiegészítő kezeléseként is hatásos lehet.
Legfontosabb hatóanyagai az alkaloidok. Ezek közül főleg két fajta alkaloidnak (tetra- és pentaciklikus oxindol-alkaloidok ) az izolálása a macskakarom újrafelfedezőjének (Dr. Klaus Keplinger) nevéhez fűződik. A növényt elsősorban gyulladáscsökkentőként, fertőzések ellen (leginkább vírusos fertőzések), daganatos betegségek esetén használják. Vizsgáljuk meg közelebbről, hogyan fejti ki a növény a jótékony hatásait.
1. Immunerősítés: fokozza a fehér vérsejtek termelődését, a fagocitózist (a falósejtek tevékenységét, miszerint elkapkodják a szervezetbe bekerült idegen anyagot, és megsemmisítik azt), valamint az ellenanyagtermelést is.
2. Az echinaceához hasomlóan a macskakarom is csökkenti a vírusok és baktériumok elszaporodását (gátolja a szaporodóképességüket).
3. Erős antioxidáns hatása van (sejtvédő hatás a káros szabadgyökök ellen)
4. Javítja a periferiális keringést (hajszáleres keringés), trombózisellenes.

A macskakaromnak van még egy nagyon fontos tulajdonsága, amit én rendszeresen (fel)használok a hozzám fordulóknál. Ez pedig a tápcsatorna nyálkahártyáira gyakorolt rendkívül kedvező hatása. Már néhány hetes kúra után (főleg más szerekkel kombinálva) hatékonyan csökkentheti a gyomor és a bélrendszer nyálkahártyájának gyulladásait, segít újjáépíteni a nyálkahártyát, ezáltal helyreállhat a szervezet tápanyagfelszívása. Mivel nagy adagban sem toxikus hatású, "bátrabban" lehet adagolni.
Egy dologra azonban figyelni kell az alkalmazásánál. Azoknál a nőknél, akik gyermekvállalásra készülnek, vagy már áldott állapotban vannak, TILOS a szert használni. Egyrészt azért, mert huzamosabb ideig, vagy nagy adagban történő használata során csökkenhet a petesejt termelődése (érése), másrészt azért, mert fokozza a méhösszehúzódásokat, tehát várandós nőknél, különösen az első trimeszterben vetélést okozhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.