Korall Kalcium, a bioelemek királya
Lúgosít, méregtelenít, táplál, csontot épít
A világon egyedülálló a japán szigetcsoporthoz tartozó okinawai koralltelep. Különlegessége abban rejlik, hogy csak ebben a fosszilizálódott koralltelepben aránylik úgy a kalcium és a magnézium, ahogyan az a szervezetünkben jól tud felszívódni. Szervezetünk, csontozatunk rendkívül sok kalciumot igényel..
Az emberi szervezet vegykonyhájában hozzávetőleg ötszáz folyamatot irányít. A kalcium segíti sejtjeinket “élelemhez” jutni. Legfontosabb a vérünk pH-értéke szempontjából, mivel vérünk sav-bázis egyensúlya semmiképp nem lépheti túl a 7,35-7,45 közötti értéket. Ha ennél lúgosabbá vagy savasabbá válna, azonnal összeomolna a keringésünk, mivel ekkor a vér nem képes a szükséges oxigénnel ellátni a sejteket.
A savasodás ezért (is) jelent nagy gondot a szervezetünk számára. A túlzottan sok savas élelmiszer miatt felszaporodott foszfort (húgysavat, tejsavat) a testünk a kalcium segítségével közömbösíti. Ha nem talál, akkor keres, méghozzá a csontokból, hajból fogakból, sejt közötti állományból is kivonja a kalciumot, hogy akár ezen az áron is fenntartsa az élet feltételeként szükséges sav-lúg bázis egyensúlyt. Nagyon fontos, hogy kellő mennyiségű és jó minőségű, szerves, természetes kalciummal lássuk el a szervezetünket! A szervetlen ásványi anyagoknak csupán a töredékét vagyunk képesek hasznosítani. Szerves kalcium-forrás a korall kalcium, amely a lehető legoptimálisabb összetételben és magas felszívódással, akár
100 %-ban hasznosulva épül be a szervezetünkbe.
Jómagam a kapszulázott változatot részesítem előnyben (könnyebb az alkalmazása, és abban a készítményben, amit én szoktam használni, 180 kapszula van), de beszerezhető por formájában is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.