Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. január 11., hétfő

Az első téma: IMMUNRENDSZER

A héten az immunrendszert erősítő módszerekről lesz szó. Mielőtt azonban ennek nekikezdenék, szeretném pár szóban összefoglalni az immunrendszer lényegét, működését. Ismételten elnézést kérek az immunológusoktól, ha nem szakszerűen fogalmazok.
Az immunrendszer szervezetünk védelmi rendszere, legfontosabb védőbástyája. Ez a rendkívül összetett rendszer felelős a szervezetünkbe került idegen anyagok (baktériumok, vírusok, stb.) elleni küzdelemért.
Az immunrendszer működésében szerepet játszó sejtek a fehérvérsejtek, szervrendszere pedig a nyirokrendszer (nyirokszervek és az azokat összekötő nyirokerek), amelynek részei a nyirokcsomók, a csontvelő, a lép, a csecsemőmirigy, a mandulák, a féregnyúlvány, a nyálkahártyák és a bőr (pontosabban e két utóbbiban a bennük lévő, immunfeladatokat ellátó sejtek halmaza).
Az immunrendszernek alapvetően kétfajta védelmi mechanizmusa van.
Az egyik az ún. veleszületett védekezőképesség, ami azt jelenti, hogy nem kell a szervezetnek megtanulnia a védekezés hogyanját-mikéntjét, hanem a mechanizmust „készen” kapja a szervezet, illetve minden idegen anyagra azonosan reagál: a fagociták (falósejtek) felismerik és „bekebelezik” a mikroorganizmusokat, így pusztítják el azokat.


A másik vdelmi mechanizmus az ún. szerzett, vagy specifikus immunitás, ami tulajdonképpen a limfociták munkáját jelenti. A szervezetbe került idegen anyag, kórokozó beindítja a limfociták érését, átalakulását, amelynek következtében a limfocita sejtek képesek lesznek az adott anyagra specifikus, hatásos pusztító módszert kialakítani.

A védelmi mechanizmusok sorába érdemes és érdekes még felvenni a maternális immunitást, ami a magzati kor immunvédekezését jelenti. Az anya szervezetéből kizárólag IgG típusú ellenanyag jut át a placentán keresztül a magzatba. A megszületés után a lebomlásig ez az IgG, illetve az anyatejből bekerülő IgA biztosít védelmet az újszülött számára, amíg a saját immunrendszere be nem indul. Ezért olyan fontos, hogy a születés után a kisbaba minél hamarabb kaphasson anyatejet, előtejet (és hogy csak azt kapjon!), mert az első anyatej-kortyok vonják be a tápcsatornáját ezekkel a hasznos anyagokkal.

Hamarosan jelentkezem az általam legkedveltebb, és leghatásosabbnak bizonyult immunrendszert erősítő anyagokról szóló beszámolóval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.