Biorezonancia Budapesten

Szeretettel várlak Budapesten, az Örs vezér terénél, az X&Y Budapest Életmód Stúdióban biorezonancia állapotfelmérésre!

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. május 5., szerda

Májtisztító növények 2. rész - a katáng


A mezei katáng - (Cichorium intybus)

A kék virágú mezei katáng évelő gyomnövény, utak mentén, parlagterületeken, száraz réteken gyakori. A fészkesvirágúak családjába tartozik ez a növény is. A fitoterápia a gyökerét és a herbáját (föld feletti virágos, lágy szárú hajtás) hasznosítja.
Hatóanyagai a fenolkarbonsavak, polifruktozánok (inulin!!!), aromás savak, mint a kávésav, a cikóriasav és a klorogénsav. A májtisztítás, emésztésjavítás szempontjából nagyon fontos a csersav tartalma, valamint keserűanyag tartalma.
Méregtelenítő hatású, máj- és epebántalmakra javasolják, mivel serkenti ezen szervek működését, anyagcseréjét. Az emésztés javításban is fontos szerepet játszik (már csak a máj tisztító hatása miatt is) cseranyag tartalmánál fogva, mivel így nyálkahártya összehúzó és regeneráló hatása is van. Keserű anyag tartalma pedig elősegíti az emésztőenzimek fokozott termelődését, ezáltal a táplálék minél teljesebb lebontását, hasznosulását. Étvágyjavító hatása is ismert. Magas inulin tartalmánál fogva kíméli a hasnyálmirigyet, így cukorbetegek diétájába is bátran beilleszthető.
Külsőleg bőrfertőzésekre is hatásosnak bizonyult a fürdővízhez keverve, valamint arc- és dekoltázs pakolásként. Ehhez (a pakoláshoz) a gyökérrel együtt megfőzött és pépesített növényt kell az arcra és a dekoltázsra felhelyezni. Frissítő, tonizáló hatást érünk el általa. Régebben szembetegségekre is használták (belsőleg és borogatásként is).
A katángkóró volt régen a szegények kávéja, ma pedig kávépótlóként széles körben elterjedt: a növény gyökerét pörkölik, majd darálják, ebből lesz a cikória kávé (frank kávé, gyerek kávé). Sokszor a pitypang gyökerét is hozzáadták a katánghoz.

Köszönet a fotóért Kacsinecz Gábornak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.