Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. július 24., szombat

Női bajokra...

Ebben a nagy nyárban elhanyagoltam egy kicsit a blogomat... meg hát a Családi Neten is sok kérdés érkezett, azokra is válaszolni kellett... szóval most ideje megint a gyógynövényekkel foglalkozni. Valahol ott hagytam abba (még az "őskorban"), hogy a hormonális egyensúlyi zavart különböző gyógynövényekkel enyhíteni lehet. Az alábbiakban olvashatsz majd a barátcserjéről, a cickafarkról, és még néhány hasznos kis növénykéről.

Barátcserje (Agnus Castus)

Ez a lombhullató cserje a termésével járul hozzá a nők hormonális zavarainak javításához. Általában nedves területeken, folyópartokon fordul elő, de telepítik is. Hatóanyagai között fellelhetők a különféle flavonoid vegyületek, illóolajok, zsíros olajok.
Általában a sárgatest-elégtelenségből adódó cikluszavarok esetén, illetve a premenstruációs tünetegyüttes enyhítésére (pl. mellfeszülés, alhasi fájdalmak, idegesség vagy feszültség, bőrproblémák) alkalmazzák. A drog hatásmechanizmusa a prolaktin szint csökkenésére vezethető vissza (ami következtében a sárgatesthormonok is rendesen termelődhetnek) - ami feltételezhetően a diterpén nevű vegyületeknek köszönhető.
Homeopátiás szerekben is gyakran alkalmazzák potenciazavarok, tejképzési zavarok és klimaxos tünetek kezelésére.
Érdekes módon, a férfiakra máshogy hat a növényke: az ókorban a nők a szexuális vágy csökkentése céljából adták férjeiknek a növény főzetét, ha már nem akartak több gyereket (vagy nem bírták az iramot... :) )
Ugyanezen célból fogyasztották a barátcserjét (ahogy a nevében is benne van...) a középkori szerzetesek. Így könnyebb volt megtartani szüzességi fogadalmukat.
A nők viszont bátran fogyaszthatják a barátcserjét, ha PMS-ben szenvednek, vagy épp nehezen jön össze a baba a progeszteron alacsonyabb termelődése miatt.
Azok is fogyaszthatják, akik fogamzásgátló tablettát szednek, de ennek ellenére van menstruációs panaszuk.

Cickafarkfű (Achillea Millefolium)

Ez a kis fehér, vagy enyhén rózsaszínű virágos növényke igen közismert és gyakori is hazánkban: réteken, legelőkön, utak mentén.
A népgyógyászat a növény herbáját, vagyis a föld feletti virágos hajtását használja.
Kamazulén-tartalmának köszönhetően a cickafark (a kamillához hasonlóan) görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatású. A női területeken is ezen hatásai miatt alkalmazzák: csökkenti a menstruációs görcsöket, valamint a kismedencei, nőgyógyászati gyulladásokat.
A cickafark ezen kívül serkentőleg hat az emésztőnedvek elválasztására, keserűanyag-tartalmánál fogva. Alkalmazzák a étvágytalanságra is, valamit a gyomor-, bél- epetájék görcsös fájdalmai ellen.
A kismedencei gyulladások kezelésére külsőleg is alkalmazható a cickafark, ülőfürdő formájában, esetleg irrigáláshoz.

Angyalgyökér (Angelica archangelica)

Az orvosi angyalgyökér drogja a növény föld alatti része, vagyis a gyökere, szárított formában.
Az angelikát szintén fájdalmas, görcsös menstruációra, vagy rendszertelen vérzésre használják, valamint klimaxos tünetekre is.
A cickafarkhoz hasonlóan az angyalgyökér is javítja az emésztést, az epekiválasztást, az emésztőenzimek elválasztását, valamint bélfertőtlenítőként is használható.

Palástfű (Alchemilla vulgaris)

A növény drogja a herbája, melyet külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmaznak olyan női panaszokra, mint a menstruációs fájdalmak, folyások, változókori panaszok. Görcsoldó és adstringens (összehúzó): ez az egyik legfőbb, legfontosabb tulajdonsága, mert a palástfüvet elsősorban a vérzési rendellenességek, túlzott vérzés, szülés utáni méhvérzés esetén alkalmazzák. Ugyanezen tulajdonsága miatt a gyomor- és bélrendszer gyulladásos, vérzéses tüneteit is enyhíteni képes.

A fenti gyógynövények fogyasztását, adagolását tekintve mindig kérdezz meg egy orvost, vagy terapeutát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.