Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. március 16., kedd

Bélpanaszok 3. rész - a PUFFADÁS

Amint azt már korábbi bejegyzéseimben (különösen a február 19-iben) írtam, a puffadásos tünetek mindig a bélflóra egyensúlyának felborulását jelzik.

A felborult bélflóra nem csak a jótékony baktériumok hiányát jelenti, hanem ezáltal a jelentősen lecsökkent B-vitamin szinteket is.
Normális körülmények között a nekünk dolgozó Lactobacillus és Bifidobaktérium törzsek biztosítják szervezetünk számára a B-vitaminokat (meg a K-vitamint és lecitint is...).
Ha nem pótoljuk ezeket a jótékony baktéruimtörzseket, akkor rögtön elszaporodnak a rothasztó és az erjesztő baktériumok. A beleinkbe került húsfoszlányokon szaporodnak el a rothasztó baktériumok, amelyek büdős, mérgező gázokat termelnek. Ez különösen azokat "fenyegeti", akik igaz vércsék, tehát húst hússal esznek, és egyetlen napig sem bírják ki hús, illetve húskészítmény nélkül.
Az erjesztő baktériumok, illetve az élesztőgombák pedig a beérkező cukrokból (szénhidrátokból) táplálkoznak, tehát azoknál fordul elő leginkább erjedéses folyamat, akik nagyon szeretik az édességeket, és sokat is fogyasztanak belőle, valamint a laktózintoleranciában szenvedőknél. Az erjedéses folyamatoknál a szénhidrátból alkohol is "készül". Ezért fordul elő a klasszikus candidiasisban pl., hogy egy korty alkohol megivása nélkül mégis magas a véralkohol szint. Ez persze a májat is terheli folyamatosan... és nem csak ez...
A bélben keletkező mérgező gázok, ha nem tudnak teljes mértékben távozni (akár fent, akár lent..) felszívódnak a véráramba, és elárasztják az egész szervezetet mérgekkel. Ettől az ember fáradékonyabb lesz. A máj egy ideig próbálja feldolgozni ezeket a mérgező gázokat, de ha sokáig tart ez az állapot, akkor a máj elfárad, kimerül, elkezdenek pusztulni a májsejtek (megintcsak anélkül, hogy egy kortyot is ivott volna az illető, vagy mérgező vegyszerekkel dolgozott volna...), egyre kevesebb lesz a működő májsejt. A mérgező gázok így tehát minden szervbe eljutnak (hiszen a máj nem képes maradéktalanul megszűrni azokat). Így lehetséges, hogy egy "egyszerű" bélprobléma miatt az egész szervezetünk tele van nem csak salakanyagokkal (hiszen azok már közömbösített mérgek), de méreganyagokkal is (Az egyes szervek méreganyag-tartalma, összetétele a számítógépes állapotfelmérés során nagyon szépen megjelenik.)
A szervek "mérgezettsége" sok tünetet okozhat, a kezdeti reggeli, majd egész napos "hulla"fáradtságtól, a hajhullásig, a bőrproblémákon át a gyakori fejfájásig.

A puffadás, pontosabban az elégtelen emésztés másik oka egészen egyszerűen az enzimhiány. Az átlagember igen keveset tud az enzimek szerepéről, fontosságáról, az orvostudodmány szerencsére már képes vizsgálni és kezelni az egyszerűbb és bonyolultabb enzimhiányokat is. Az alternatív gyógyászatban a fitoterápia és az ortomolekuláris terápia is hatékony segítséget kínál az emésztőenzimek visszapótlására, termelődésük beindítására, serkentésére. Most, egy vendégem kapcsán fontosnak tartottam egy picit részletesebben írni erről a témáról.

De mik is azok az enzimek?

Az enzimek ún. biokatalizátorok: vagyis a különböző biokémiai folyamatokat megindítják, meggyorsítják, és a folyamatok végén változatlan formában találhatóak meg a szervezetben, nem alakulnak át.
Az enzimek két részből állnak:
1. egy fehérje természetű hatócsoportból, valamint
2. egy kémiailg különböző anyagokból álló hatócsoportból (pl. B-vitaminok, ásványi anyagok, mint a magnézium, a réz, a kalcium).

Láthatjuk, hogy a B-vitamin itt is fontos szerepet tölt be, valamint a - más bejegyzéseimben - már sokszor emlegetett kalcium is újra feltűnt a színen.
Az enzimek működését nagyban befolyásolja a szervezet vegyhatása és a hőmérséklet. Túl savas és túl lúgos közegben nem tudnak megfelelően működni, valamit magas hőmérsékleten (pl. főzés, sütés, de akár magas láz...) szétesnek, elpusztulnak.
Minden enzimre jellmző egy hőmérséklet- és egy pH-optimum. Ezek tartománya 36-40°C, valamint 5-9 pH érték (kivéve pl. a pepszint, mivel az a gyomorban termelődik, és ki kell bírni a a gyomor 2-e pH-ját).
Az enzimek nem csak lebontó folyamatokban játszanak szerepet - mint az emésztés során - hanem építő folyamatokban is részt vesznek (pl. az immunendszer részeként a testfelszínen, könnyben, nyálban termelődő enzimek védenek a bőrőn és nyálkahártyán keresztül behatoló kórokkozóktól.)

Az emésztési folyamatokban résztvevő enzimek termelődésének serkentését egyszerűbb, enyhébb esetben jól megválasztott gyógytea-keverékkel lehet kezelni. Súlyosabb esetben "mesterséges" enzimpótlásra van szükség (természetesen az enzimhányok előzetes felmérése után).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.