Biorezonancia Budapesten

Szeretettel várlak Budapesten, az Örs vezér terénél, az X&Y Budapest Életmód Stúdióban biorezonancia állapotfelmérésre!

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. március 10., szerda

A dió nem csak a sütibe jó...


A dióbélen kívül ennek a növénynek több része is hasznosítható. A népgyógyászat a levelét és a termés húsos burkát használta és használja ma is parazitaellenes szerként. (Megjegyzem, ma már inkább csak a levelét használjuk.)
A diólevélben található anyagok többek között:
1. juglon - keserű anyag, serkenti az emésztőenzimek termelődését (ahogy minden keserűanyag tartalmú növény), ezzel javítja az emésztést. A juglon bizonyítottan vírus- baktérium- és gombaölő tulajdonsággal bír.
2. juglandin - alkaloid (a gyógyszeripar előszeretettel alkalmazza az alkaloid vegyületeket, de az élvezeti cikkekben is megtalálhatók - pl. nikotin, koffein - , egyes alkaloidok azonban már egészen kis mennyiségben is mérgezőek).
3. tannin - cseranyag, amit már ismerhetsz, kedves Olvasó. A cseranyagoknak nyálkahártya összehúzó hatásuk van, javítják a bélrendszer állapotát
4. Flavonoidok: növényi színanyagok, amik gyulladáscsökkentő és erős antioxidáns hatással bírnak.
5. C-vitamin: erős antioxidáns vitamin, a szervezetben többszáz folyamatban játszik szerepet. (Pl. segíti a máj munkáját, immunrendszer erősítő, stb.)
6. Illóolajak
7. Tujon: ez az anyag erősen megterheli a májat, emiatt kell a diólevelet főzve elkészíteni. Főzés hatására csökken ez a "mérgező" tulajdonság. (ha a diólevél teakeverékekben fordul elő, csak kis mennyiségben, az nem)

Hatását tekintve a diólevél fertőtlenítő - tisztító hatású. Gombaölő, ezért ekcémára, hajkorpára is hatásos lehet. Féregűző, bélfertőtlenítő és gyulladáscsökkentő.
Külsőleg, a bőr és a haj gombás/ekcémás kiütéseinek kezelése mellett fagyásos sérüléseknél is jótékony lehet.

A diólevél használata és adagolása előtt mindenképpen kérd ki szakértő tanácsát!

A magyar népgyógyászatban használt diófán (juglans regia) kívül a mai alternatív gyógyászat előszeretettel alkalmazza a feketediót (juglans nigra) is. A feketedió kérgéből, kopáncsából készült főzeteket, tinktúrákat hasonlóképp használják a fentebb leírtakhoz. Az általam előszeretettel alkalmazott feketedió kivonatról az Ortomolekuláris Terápia blogomon olvashatsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.