Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. március 10., szerda

A kakukkfű sem csak köptetőszer...

A kakukkfű kivonatát elsősorban köptetőként használják. Azt azonban kevesebben tudják, hogy az emésztésre gyakorolt hatása is igen kiemelkedő.

A kakukkfű az ajakosok családjába tartozó gyógy- és fűszernövény. A herbáját, tehát a lágyszárú végeket kell gyűjteni. Gazdag illóolajakban (timol, cimén, karvakrol), flavonoidokban, triterpén keserűanyagokban és cseranyagokban.
A kakukkfű régen a fertőző betegségek legfontosabb háziszere volt, antibiotikumként használták. Ez az erős antiszeptikus - és szagtalanító - hatás a növény magas timol tartalmának köszönhető.
Köptető, nyálkaoldó, görcsoldó hatása miatt előszeretettel alkalmazzák légúti panaszok esetén. tinktúráját elsőrendű bélféregűzőként és emésztésjavítóként használják (én magam is rendszeresen készítek kakukkfű cseppeket...)

Külsőleg való alkalmazása gyulladáscsökkentő és antiszeptikus hatása miatt fürdőkben, bedörzsölőszerekben, szájvizelben, arcizekben ismert. Csökkenti a bőrirritációt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.