Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. szeptember 19., vasárnap

A citromfűről


Ismét jókora elmaradás után jelentkezem. Szeptemler eleji ígéretemhez híven írok néhány sort a citromfűről, amit érdemes otthon tartani a gyermekek és a felnőttek házipatikájában is.

A citromfű (Melissa officinalis) az ajakosok családjába tartozó növény, melynek drogja a levele. Magyarul a levelét használjuk fel, abban van a számunkra értékes hatóanyag. A citromfű gyűjtésénél a herbáját, vagyis a föld feletti virágos hajtást szedjük, és száradás után könnyedén lehúzzuk a leveleket. A citromfű levelei kinézetre nagyon hasonlítanak a menta leveleire. Egy kis simogatással azonban könnyen megkülönböztethetjük a két növényt. Ha finoman megdörzsöljük két ujjunk között a levélkéket, majd megszagoljuk az ujjunkat, azonnal érezni fogjuk a növény kezünkre tapadt illóolaját, és érezni fogjuk, hogy citrom, avagy menta illatú.

A citromfű fő hatóanyagai:
- Illóolajok
- Triterpének
- Flavonoidok
- Nyálkaanyag
- Rozmaringsav

Hatását tekintve elsődlegesen nyugtató, görcsoldó hatását szoktuk kihasználni, mégpedig úgy, hogy ezt a növényt tartósan, huzamosabb ideig is lehet alkalmazni, nem okoz semmilyen mellékhatást (Azt leszámítva, hogy hamar eltompulunk, tehát elsősorban este fogyasszuk! :) )
A nyugtató hatásán kívül még egy szempontból nagyon fontos és hasznos ez a kis finom illatú növényke, mégpedig azért, mert antivirális, tehát vírusölő hatású. Különösen Herpes Simplex, afták ellen hatásos kiegészítő, de gyermekeknél ménden egyéb náthás - vírusos fertőzésnél érdemes adagolni. Egy kis mézzel, esetleg pár csepp citrommal szívesen megisszák a citromfű teát a legkisebbek is. (Akik már ehetnek mézet...)

Felhasználási tippek, javaslatok:
1. Nyugtatóként
1 csapott teáskanál füvet forrázzunk le 2 dl vízzel, hagyjuk 10 percig állni, majd leszűrve fogyaszthatjuk. Gyermekeknek is ugyanilyen adagolásban adhatjuk, ha nehezen alszanak el este, vagy nyugtalanul alszanak éjszaka, fokozott idegi terhelésnek vannak kitéve.
Inkább este fogyasszuk, de naponta 2x, tehát reggel is ihatjuk, csak tapasztaljuk ki, hogy mennyire tesz bágyadttá.

2. Vírusölőként:
Töményebb forrázatot készítünk (1 ek fű 2 dl vízbe, 10 perc állás...), majd ezzel a lével öblögetjük a szánkat, ha aftás, vagy borogatjuk az ajkunkat, ahol a Herpes Simplex kijött. Az áztatott teafüvet pakolásként is alkalmazhatjuk az ajkakon.
Kiegészítésként esténként igyunk meg egy citromfű teát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.