Biorezonancia Budapesten

Szeretettel várlak Budapesten, az Örs vezér terénél, az X&Y Budapest Életmód Stúdióban biorezonancia állapotfelmérésre!

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. október 24., vasárnap

Hogyan jön össze a fogászat az alternatív gyógyászattal?

Voll, Türk és Kramer munkássága óta tudjuk, hogy kapcsolat van a fogak és a belső szervek között.
Bioelektromos mérési módszerek segítségével, az ún. Voll-féle elektroakupunktúrával bebizonyosodott, hogy a fogak fúrásának és csiszolásának hatására a bőr meghatározott akupunktúrás pontjain mérhető változások lépnek fel a bőr elektromos potenciáljában. Ezeket a változásokat rendszeresen és szabályszerűen meg lehetett figyelni és ez tette lehetővé, hogy az egyes fogak és az akupunktúrás pontok viszonyát megfigyeljék. Így vált ismertté, hogy az adott fogak, adott szervhez, testfelülethez, ízülethez illetve meridiánhoz tartoznak és fordítva, ezeknek is kapcsolatuk van a fogakkal. Az egyes belső szervi betegségeknél, izomfolyamatoknál, ízületi gyulladásoknál a szájüregi nyálkahártyán körülírt - akut vagy krónikus - gyulladásos folyamatok léphetnek fel.
A biológiai fogászat "kezelési egysége" az odonton.
Az odonton részei a fogak, a fogíny, és az azokat körülvevő szövetek (a nyálkahártya, gyökérhártya, csonthártya, artériák, vénák, idegek, nyirokerek), valamint a meridiánok, amik funkcionális egységet alkotnak. Egy energetikai egységet, egy mikroszisztémát, amik kapcsolatban vannak a belső szervekkel és azok funkcióival. Ez a folyamat, vagy kapcsolat visszafele is igaz, minden belső szerv, és azok funkcióinak reprezentációs pontja megtalálható az odontonban. Ez is az öt elem tanán alapul.
AZ alábbiakban láthattok egy táblázatot, ami rendkívül leegyszerűsítve ábrázolja, hogy melyik foghoz melyik szerv tartozik.


1-2.: Vese, hólyag

3.: Máj, epe

F4-5, A6-7: Tüdő, vastagbél

8

7

6

5

4

3

2

1

1

2

3

4

5

6

7

8

8

7

6

5

4

3

2

1

1

2

3

4

5

6

7

8

F6-7, A4-5: Gyomor, lép, hasnyálmirigy

8.: Szív, vékonybél


Ezért lehet fontos és érdekes egy panorámaröntgen, valamint egy fogászati felmérés eredménye a természetgyógyász számára. Az odontonban található gyulladások, sérülések, tömések, hiányok (hiányzó fogak, vagy korona, híd) magyarázhatják a hozzájuk kapcsolódó belső szervek kiegyensúlyozatlan működését, és természetesen fordítva is igaz: ha egy belső szerv nem működik rendesen, gyulladásban van, stb., akkor az a fogaknál is jelezni fog (állandó érzékenység, enyhe gyulladás, stb.)

A biológiai fogászat sok természetgyógyászati területtel kölcsönhatásban áll, ami azt jelenti, hogy az egyes módszerek segíteni tudnak egymásnak. A biológiai fogászat szempontjából társágak lehetnek pl. a fitoterápia, az ortomolekuláris medicina, a kineziológia, a homeopátia.
A fitoterápia a szájüreg egyes gyulladásainál tud segíteni gyulladáscsökkentő és hámosító, nyálkahártya regeneráló gyógynövényekkel és illóolajokkal.
Az ortomolekuláris medicina az egyes ásványi anyagok, nyomelemek és vitaminok pótlásában tud segíteni a fogszöveteknél.
Fogászati szempontból fontos anyagok a kalcium, magnézium, folsav, a különböző B-vitaminok, C-vitamin.
Az egyes elemekről, vitaminokról, azok pótlásáról bővebben olvashatsz a Smaragdház honlapján és az Ortomolekuláris Terápia blogon, vagy részletesebb tájékoztatót kérhetsz e-mailben.
A következő bejegyzésben arról olvashatsz, hogy milyen módon térképezi fel a SCIO az állkapcsot és a fogakat, vagyis hát az odontont, mik derülnek ki a fogászati feltérképezésből.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.