Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2011. március 25., péntek

A gabonáról általában


A gabonafélék még manapság is az emberiség egyik fő táplálékát jelentik világszerte, annak ellenére, hogy a "fejlett" országokban szinte teljesen elfelejtették használni ezt a nagyon értékes élelemforrást, és majdnemhogy teljesen száműzték az étlapról az elmúlt száz évben. A legismertebb gabonafélék hazánkban talán a búza, rozs, kukorica, rizs. Ezekből kaphatunk kenyeret, lisztet, stb. A magyar ember táplálkozásával nem az a baj elsősorban, hogy sok szénhidrátot, hanem, hogy sok FINOMÍTOTT szénhidrátot fogyaszt. A gabonát minden értékétől megfosztva használja (fehér liszt, fehér kenyér, fényezett rizs, stb.). Pedig ezeket az értékes gabonákat teljes értékűként is változatos módon, minden ételhez, évszaktól függetlenül el lehet készíteni. Tudatosan hozzá kell szoktatni magunkat és a családot, hogy nem csak a fehér rizs, a krumpli vagy a tészta, a nokedli létezik köretként, hanem a barna rizs, a köles, a hajdina (pohánka), az árpa, a zab, a búza (bulgur, kuszkusz) és az amaránt is (ez utóbbi talán kevésbé ismert). A gabonák az ember táplálkozásában kiváltságos elemként a első helyre kerültek (zöldséggel és gyümölccsel egyetemben), ezzel szemben hús ritkábban volt az asztalon, még a régi kultúrákban is. A gabonák fehérjetartalma kiegészítve a hüvelyesekkel kielégítette az emberi szervezet fehérjeigényét (emellett az ásványi anyag igényét is, hiszen régen nem választották szét ezeket a részeket). Sajnos azonban a civilizációnk fejlődése teljesen rossz irányba terelte a gabonák felhasználásának folyamatát, és az egyre több és tökéletesebb finomítási eljárásokkal alig egy évszázad alatt teljesen lealacsonyította e táplálékok értékeit. Szerencsére a mai tudatos táplálkozási tendencia kezdi újra felfedezni, vagy inkább elterjeszteni széles körben a gabonák fogyasztását. A mai világban, a mai termesztési technikák miatt egy érdekes helyzetet meg kell azonban említeni a teljes őrlésű gabonákkal kapcsolatban: a modern mezőgazdaság a földművelésben bevezette a kémiai összetételű, nagy mennyiségben alkalmazott fertőtlenítő- és irtószerek használatát. Ezért a gabonák elkerülhetetlenül tartalmaznak mérgezőanyag maradványokat, amik a gabonaszemek héjában tárolódnak el leginkább. Tehát, ha a teljes őrlésű liszteket, kenyereket választjuk eleségül, akkor ez esetben érdemes ellenőrzött biogazdálkodásból származó termékeket vennünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.