Biorezonancia Budapesten

Szeretettel várlak Budapesten, az Örs vezér terénél, az X&Y Budapest Életmód Stúdióban biorezonancia állapotfelmérésre!

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. június 28., hétfő

Ha túl rövid, túl hosszú, túl sok, túl fájdalmas... Női hormonális zavarok

Női működésünk alatt - a serdülőkortól a változókorig - havonta egy pete érik meg a szervezetünkben. Ez a megérett és ovuláció (tüszőrepedés) alatt kiszabadult pete elkezd lefele vándorolni a petevezetéken keresztül a méhbe, ahol a megvastagodott méhnyálkahártyába ágyazódna bele, ha megtermékenyülne. Amennyiben a pete nem termékenyül meg (és életünkben általában csak néhánnyal történik meg...), a megvastagodott méhnyálkahártya lelökődik: létrejön a menstruációs vérzés. Hormonális szempontból ez - leegyszerűsítve -úgy zajlik, hogy az ovuláció előtt a szervezet ösztrogént termel, ami segíti újjáépíteni a menstruáció alatt lelökődött nyálkahártyát, ovuláció után pedig - amikor a pete már kiszabadult - progeszteron (sárgatest hormon) termelődik, ami előkészíti a méhet az esetlegesen megtermékenyült pete beágyazódására.
A fent említett hormonok termelődését az agyalapi mirigy szabályozza (FSH, LH).
Eme kényes rendszerben bárhol és bármikor zavarok támadhatnak:
- későn jön az első menses
- túl rövid a ciklus
- túl hosszú a ciklus
- rendszertelen a ciklus
- erős a vérzés
- fájdalmas a vérzés
- termékenységi zavarok
- hőhullámok
- izzadás
- túlzott vérzés
- folyamatos, pecsételő vérzés

... és még sorolhatnám a lehetséges panaszokat.

Természetesen a ciklus szabályosságát sok minden más is befolyásolhatja: lelki tényezők, táplálkozási tényezők (drasztikus fogyókúránál, kóros soványságnál a ciklus leállhat...) pl.
Kezeléskor ezeket a tényezőket ki kell zárni, és ha valóban hormonális a probléma (vérvétellel igazolható), akkor annak megfelelően - amennyiben a probléma "súlyossága" megengedi - orvosi felügyelettel meg lehet próbálkozni a természetes módszerekkel való kezeléssel.
A következő bejegyzésben néhány egyszerűbb, hormonszintet befolyásoló gyógynövénnyel ismerkedhetsz meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.