Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2010. június 7., hétfő

Nőgyógyászati panaszok I.

Kedves Olvasó!

Ismét csak némi késéssel ugyan, de végre valahára elérkeztem a nőgyógyászati részhez. Ezt a területet két részre fogom bontani: az egyik a gombás vagy bakteriális eredetű fertőzések, különböző sebek, gyulladások, a másik pedig a hormonális zavarok lesz.

Az első téma nagyrészt a hüvely és a méhnyak betegségeit öleli fel, erről lesz tehát szó részletesen.
A hüvely köti össze a méhet a külvilággal, és éppen ezért igen fontos védelmi szerepet tölt be egy nő életében. A hüvely - ugyanúgy, mint a bélrendszer - falát nyálkahártya borítja, aminek felszínét állati keményítőt - glikogént - tartalmazó vastag sejtréteg fedi. Ennek a leváló sejtjei a hüvelyváladékba jutnak, és a mélyebben lévő réteg sejtjeinek osztódása pótolja őket. A levált sejteket a hüvelyben rendesen előforduló baktériumok - laktobacillusok - lebontják, és az ekkor képződő tejsav megakadályozza a kórokozó baktériumok és gombák megtelepedését a hüvely falán. Sajnos azonban ez a védelmi réteg igen könnyen megsérül, és a nők nagy többsége (talán mindenki, életében legalább egyszer) megtapasztalja a hüvelyi gyulladás kellemetlen tüneteit és következményeit. A nők egy - nem is csekély - része pedig folyamatosan szenved valamilyen hüvelyi problémával.
A hüvelyi gyulladás a hüvelyi váladék elszíneződésével, hüvelyi ingerlődéssel (viszkető, csípő érzés) és kivörösödéssel jár. Vannak olyan tényezők, amik nagy mértékben emelik a fertőzésre való hajlamot/lehetőséget, ilyen pl., ha valaki antibiotikumot szed. Az antibiotikum nem csak a bélrendszerben öli meg a jótékony baktériumokat, hanem a hüvelyben is, ezáltal szabad utat teremt a gombák, leginkább a Candida fajok előtt. A gombák aztán megcsinálják az utat a többi kórokozónak is. A másik hajlamosító tényező a fogamzásgátló tabletta szedése, mert a hormonális változás megváltoztatja a hüvelyben uralkodó savas pH-t. Ugyanilyen hormonális változások miatt a változókorban lévő nők is "veszélyeztetett" korosztály.
Sokszor életmódunkkal, mindennapi szokásaink apró változtatásával is sokat tehetünk a fertőzések kikerülésére. Ilyenek pl.:
- ha nem eszünk túl sok szénhidrátot, főleg édességeket, csokoládét, stb.
- ha pamut alsóneműt hordunk, és kerüljük a nejlonharisnyát (nagyanyáink is combfixben csábítottak... :) )
- ha nem eszünk élesztős dolgokat sem (kenyér, sör, penészes sajtok)
- ha nem használunk illatosított WC-papírt vagy betétet, és intim spray-t
- ha nem végzünk túl gyakran, indokolatlanul hüvelyöblítést
- ha nyáron nem hagyjuk magunkon sokáig a vizes fürdőruhát
- ha fürdéskor alaposan szárazra töröljük az intim területeket is
És még sorolhatnám ezeket az apróságokat... Azonban íme még egy fontos dolog.
A hüvely gombás vagy egyéb eredetű fertőzéséhez nagyban hozzájárul a belek fertőzöttsége, mivel anatómiailag közel van egymáshoz a két nyílás. Ha a hüvely flórája felborul, biztos, hogy a belek flórája sincs rendben, tehát egyidejűleg kell foglalkozni a két területtel, ha 100%-os, tartós eredményt szeretnénk elérni, nem csak néhány napos, hetes tünetmentességet.


A következő bejegyzésekben néhány "házi", gyógynövényes praktikát olvashatsz majd az intim területek gyulladásának kezelésére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.