Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2011. január 13., csütörtök

Influenza elleni házi praktikák 2. rész

Ebben a bejegyzésben a gyógytáplálékokról lesz szó, vagyis azokról az élelmiszer alapanyagokról, zöldségekről, gyümölcsökről, amik vírusellenes, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, immunerősítő hatással bírnak.

1. Hagymafélék
A vöröshagyma, lila hagyma, fokhagyma, póréhagyma mindennapos fogyasztása hozzájárul szervezetünk védelméhez. Fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatással bírnak, elsősorban a légúti fertőzések esetén használják, köptetőként is alkalmazhatóak (főként a vöröshagyma).
Mindegyik hagymaféle hatóanyagai támogatják az emésztést is.

2. Erős paprika
Az erőspaprika kapszaicin nevű hatóanyagának köszönheti az erejét és fertőtlenítő hatását is. Erős paprika fogyasztásakor felhígulnak az orrmelléküregben, arcüregben letapadt váladékok, és könnyebben távoznak onnan.
Az erős paprikát gyakran használják külsőleg is: a kapszaicin a bőrben és a bőr alatti szövetekben vérbőséget okoz, így felgyorsul az anyagcsere, könnyebben távoznak a salakanyagok (Narancsbőr elleni kezeléseknél fontos szerepe van emiatt.).

3. Citrom
A citrom természetes C-vitamin tartalmával segíthet a fertőzések leküzdésében.
Ilyenkor a legjobb módszer, ha egy citromot kívülről megmosunk, majd felszeletelünk. Aki bírja, úgy, ahogy van, harapdálja ki a citrom húsát. Akinek ez nagyon bizarr, az kenjen rá mézet, és úgy tegye meg, amit meg kell tenni. :) A tény, hogy ha valaki így elfogyaszt egy citromot, az jelentősen hozzájárul a betegség leküzdéséhez.

4. Gyömbér
A gyömbér is gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású fűszernövény. Csökkenti a nyálkahártya irritációt (a légutakban és a tápcsatornában egyaránt). Javítja az emésztést és a koncentráló készséget. Csillapítja a hányingert.
A gyömbérből kellemes téli italt készíthetünk az alábbi módon:
Egy poharat félig megtöltünk szűretlen almalével, majd felöntjük forró vízzel. Teszünk bele 2 tk. mézet, vagy nádmelaszt, és belereszelünk 1-2 dkg gyömbért a reszelő legkisebb fokán, hogy jó pépes legyen.
Ugyanezt az italt természetesen nyáron is elkészíthetjük, kellemesen fog hűsíteni (forrón fogyasztva...de persze hűtött vízzel, jégkockával is készítheti, aki a "hagyományos" frissítőknél akar maradni).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.