Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2011. január 13., csütörtök

Influenza elleni házi praktikák 1. rész

Felbuzdulva a Mokka mai egyik témáján folytatom a gondolatmenetet, és leírom azokat a praktikákat, amiket a műsorban, idő hiányában nem tudtam elmondani. Ezek csupán apróságok, amit mindenki, különösebb anyagi ráfordítás nélkül is meg tud tenni a saját és a családja egészségéért, hogy az influenzát megelőzze, vagy, ha már megkapta, könnyebben viselje, gyorsabban meggyógyuljon.
Ahogy említettem a műsorban is, három csoportra lehet osztani a segítséget:

1. gyógynövények

2. gyógytáplálékok
3. aromaterápia

1. A gyógynövények közül kiemelném a kasvirágot, a kakukkfüvet, a hársfát és a bodzát, de a citromfüvet sem szabad elfelejteni. A fűzfa is jól jöhet lázcsillapításra. A kasvirágról, kakukkfűről és a citromfűről már olvashattál a blogomon, a bodzáról, hársfáról és fűzfáról azonban még nem.
Hársfa (Tilia cordata - kislevelű hárs)

A kislevelű hárs - igen meglepő módon - a hársfélék családjába tartozik, ez szolgáltatja a legjobb tea alapanyagot. A drogja (vagyis a terápiás célból felhasznált része, ami a legtöbb hatóanyagot tartalmazza) a virágja, amiben találhatók flavonoidok, illóolaj, cseranyagok. Hatását tekintve izzasztó, tehát meghűlés esetén, rekedtség, légúti betegségek és láz esetén jó szolgálatot tesz. Ilyenkor olyan melegen kell meginni, ahogy tudjuk, majd legalább egy órára (de inkább többre) be kell bújni az ágyba, és jól betakarózva várni kell a tea hatását. Megfelelő izzadás után a láz is lejjebb megy és a közérzet is jelentősen javulhat, csak ne felejtsünk el átöltözni, megszabadulnia vizes ruháktól! Nyákoldó, köptető hatása is van, ezen kívül szívserkentő is. Pont ez utóbbi tulajdonsága miatt vigyázni kell, mert arra hajlamos egyéneknél nagyon megpörgeti a szívet. Egy hétnél tovább nem ajánlott alkalmazni. Ha ennyi idő alatt nincs jelentős javulás, akkor nem ez a megfelelő szer a terápiában.

Bodza (Sambucus nigra)

A bodzafélék családjába tartozik, drogja a virága és termése. Régen használták a kérgét is lázcsillapításra, a levelét pedig hánytatásra (magyar pancsakarma... :) ). A virág hatóanyagai között megtaláljuk a flavonoidokat, illóolajakat, szaponinokat, ciánglikozidot és a klorogénsavat. A termés ezeken felül cseranyagokat, C-vitamint és ásványi anyagokat is tartalmaz. Szintén meghűléses esetekben elsőrendű segítőtárs, főleg, ha hársfával együtt alkalmazzuk. A bodza is izzasztó hatású, enyhe hashajtó és vizelethajtó. Ez utóbbi miatt reumások és köszvényesek is fogyasszák, mert a húgysavkristályokat gyorsabban kiüríti a szervezetből. Ha már megbetegedtünk, a hársfához hasonlóan kell alkalmazni, ahogy mondtam, akár keverve is a kettőt. A bogyók zöld állapotban történő fogyasztásától tartózkodjon mindenki, mert azok mérgezőek! Kirándulások során erre figyeljen oda mindenki!

Fűzfa (Salix alba)
A népgyógyászat a kérgét használja fel. Hatóanyagai a szalicin, cseranyagok, flavonoidok,katekinek, enzimanyagok.
Lázcsillapító, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, antiszeptikus hatása van, ezen kívül bélvérzésre is használják, vérzéscsillapító tulajdonsága miatt.
Szalicilátokra érzékeny emberek NE alkalmazzák! (aszpirin...)


A gyógynövények alkalmazása előtt az adagolással, alkalmazhatósággal kapcsolatban mindig kérd ki terapeuta segítségét!
A következő részben a gyógytáplálékokkal folytatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.