Biorezonancia Budapesten

Kedves Látogató! Az állapotfelmérés és tanácsadás jelenleg szünetel.

A test egészségének megőrzése érdekében elkészítem Neked személyes funkcionális elektrodinamikai tesztedet, ami megmutatja, hogy milyen folyamatok zajlanak a szervezetedben, mennyire vagy lúgos vagy savas, milyen mértékben raktározzák sejtjeid a salakanyagokat, milyen tápanyagok hiányoznak a szervezeted tökéletes működéséhez. A megbomlott egyensúlyt személyre szabott terápiával és folyamatos konzultációval, terápiákkal segítek helyreállítani.

2011. május 17., kedd

A búza

A búza a legismertebb, legelterjedtebb gabonaféle, sokszínű felhasználhatósággal, amelyek közül azonban az átlagember csak a fehér kenyér formát ismeri. És ez baj. Nagy baj. A sokféle finomításon, megmunkáláson keresztülment fehér lisztből készült kenyérnek, péksüteménynek azonban vajmi kevés tápértéke van. Nem azt mondom, hogy sosem szabad enni olyat, mert azért egy szelet friss fehér kenyér finom teavajjal és édesanyám fűszeres szilvalekvárjával engem is el tud csábítani. A hangsúly itt is azon a tényen van, hogy a búza sokkal többet tud, és sokkal többet érdemel, mint amennyi szerep most jut neki.
A búzának több fajtája van, Magyarországon a közönséges búzafajták elterjedtek, mert azok kedvelik a mérsékelt égövi klímát. A durumbúza számára inkább a száraz, meleg éghajlat kedvez.
A búza szem fontos része a korpa (a külső takaróréteg), amely tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat, de nem jelentős mértékben, és a szervezet nem is tudja ezeket felhasználni. A korpa szerepe más: rostanyag, amely növeli a széklet mennyiségét, segít a tápanyagok továbbításában, serkenti a bélperisztaltikát.
A korpa lehántása után három kis réteg következik: a maghéj, a burok és a sikér. Ezt követően jutunk el a liszttesthez, a mag "belsejéhez", ami alatt, a 3 előzőleg említett réteggel összefogva található a csíra. A liszttest ásványi anyagokban és vitaminokban szegény, de szénhidrátban (keményítő) és fehérjében gazdag. Ez tartalmazza a csíra számára szükséges tápanyagokat.
A finomítási eljárások, lisztkészítés során ezek a felsorolt alkotóelemek elvesznek, marad a puszta, lehántolt, csírátlanított mag.

Fontos dolog megjegyezni, hogy a manapság "teljes őrlésű"-ként kapható kenyerek, péksütemények (de sokszor a lisztek is!) valójában NEM teljes őrlésűek. Ez azt jelenti, hogy a pékáru készítése közben vegyítik a fehér lisztet a korpával, ami messze nem egyenlő az eredetileg teljes szem leőrlésével. Ezzel az "újraegyesítéssel" közel sem lehet azt az élettani hatást elérni, mint az eredeti teljes őrléssel. Ez a fajta eljárás nem alkalmas arra, hogy helyrehozza azt, amit korábban tönkretett a gabonában.

A teljes értékű búza élettani hatásai:
- Gondoskodik szervezetünk tápanyagellátásáról: fehérjék, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok és enzimek formájában.
- Kutatások szerint a búza gyulladáscsökkentő, frissítő, vérképző hatású
- Serkenti a májműködést
- Hozzájárul a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséhez (rendszeres fogyasztással)

Mindenképpen érdemes beilleszteni az étrendbe, de különösen az alább esetekben:
- Túlzott testi-lelki fáradtság
- Általános gyengeség
- Gyenge immunrendszer
- Idegi fáradtság, idegi kimerültség

Külsőleg a szépségápolásban is felhasználják pakolásokhoz (korpa), bőrápolóként (búzacsíraolaj).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.